کاربرد های انواع رزین
رزین ترکیبی بسیار چسبناک است که ممکن است مصنوعی یا طبیعی بوده و تحت شرایطی سخت می شود. رزین موادی به نام اکستندر و رنگدانه ها را به هم متصل می کند تا یک لایه نازک از رنگ روی چوب بنشیند. در کارخانه های تولید رنگ به رزین فوق العاده زیاد اهمیت می دهند. رزین متناسب با کاری که می خواهید انجام دهید دوام و درجه کیفی مخصوصی دارد. این محصول حل شونده در الکل بوده اما آب حلال خوبی برای آن نیست. این ترکیب به روشهای مختلفی طبقه بندی می شود که بستگی به ترکیب شیمیایی و موارد مصرف آن دارد. همچنین کاربرد های متنوعی در پلیمر و هنر و غیره دارد. رزین اپوکسی از سخت شونده هاردنر تشکیل شده است. برای خرید هاردنر با ما در تماس باشید.
رزین طبیعی از شیره گیاهان استخراج می شود. بهترین نوع آن از درخت کاج حاصل می شود که بوی تندی دارد. همانطور که می دانید این ماده بسیار چسبنده است که در اثر گذشت زمان سفت شده و میزان چسبناکی اش افزایش می یابد. رنگ نوع طبیعی رزین از قهوه ای تیره تا روشن می باشد.
انواع رزین و کاربرد آنها
رزین آکریلیک : از رایج ترین انواع رزین رزین اکریلیک می باشدکه مورد استفاده در رنگهای محلول در آب می باشد.وجود این نوع رزین باعث ایجاد لایه نازک و ضد آب بر روی چوب می شود. نوع دیگری از رزین اکریلیک به نام رنگ لاتکس دارای دو ویژگی هستند که موادی بسیار مناسب برای چوب هستند. بسیار جالب است بدانید لایه نازکی که این رزین تشکیل می دهد مانع نفوذ آب و رطوبت می شود اما در صورت شستشو با دستگاه بخارشور، مقاومت زیادی ندارد. رزین اکریلیک به دو گروه مجزا با نام ترموست و ترموپلاست تقسیم بندی میشود. رزین اکریلیک ترموست براقیت و حفظ براقیت خوبی نسبت به ترموپلاست دارد و در محلول قابل اسپری از درصد جامد خوبی برخوردار هستند و درصد مقاومت شیمیایی شان در مقایسه با ترموپلاست بالاتر است. رزین اکریلیک ترموپلاست فاقد هر گونه گروه فعال بوده و به علاوه دارای وزن ملکولی نسبتا زیاد میباشد. رزین اکریلیک بسیار الاستیک می باشد یعنی بدون ایجاد ترک در لایه نازک رزین امکان همشکیدگی و واکشیدگی چوب وجود دارد.
رزین وینیل استر: این ماده فرآورده واکنش میان رزین اپوکسی و اسید های کربوکسیلیک غیر اشباع اتیلنی می باشد و از نوع رزین های ترموست می باشد. این ماده خواص مکانیکی فراوانی دارد از جمله مقاومت در برابر خوردگی و هیدرولیز. اگر انعطاف پذیری لایه نازکی از رنگ خواسته شما باشد، می توانید از این نوع رزین بهره ببرید.
رزین پلی استر : از انواع غیر اشباع این گونه رزین ها در سراسر دنیا استفاده های متعددی می شود. پلی استر غیر اشباع با استایرن مخلوط می شود و می تواند از طریق پیوند های دوگانه موجود در هر دو جزء به صورت شبکه در بیاید و دارای ویژگی های زیر است :
سیستم پخت؛ به منظور شروع و سرعت بخشیدن به واکنش شبکه ای شدن، در دمای محیط یا دمای بالا
– عوامل کنترل جریان پذیری؛ جهت کنترل جریان رزین و جلوگیری از شُرّه کردن رزین ایجاد لایه های عمودی و ریخته گری رزین
– جاذب uv به منظور افزایش مقاومت در برابر نور خورشید
– فیلر جهت کاهش جمع شدگی و قیمت و ایجاد خواصی چون مقاومت شعله و آتش
– پیگمنت؛ به منظور رنگ دادن به قطعه و زیبایی آن